Kommende udstillinger

Forår – udstillingen vises fra lørdag den 2. marts til søndag den 21. april 2024

Skive Museum danner ramme om Pernille Kjærs udstilling Forår, der består af den animerede kortfilm ”Forår” samt print fra filmen og animationsprocessen.

”Forår” er et filmisk digt, der gennem en række vignetter skaber en fascinerende skildring af et hus ved Limfjorden, et fællesskab og en mystisk nisse. Med inspiration fra folklorens metaforer udforsker filmen kærlighedens uhåndgribelige aspekter og vores dybe relation til naturen.

Instruktøren Pernille Kjær boede i en årrække på Thyholm, hvor hun blev dybt berørt af de barske landskaber og livet i de små samfund. Tiden ved fjorden inspirerede hende til ”Forår” som en hyldest til områdets beboere og den unikke atmosfære.

I et bondehus forsøger en kvinde at lokke husånden–en drilsk Nisse–med mad. Foråret er ligesom hjørnet, men vinterens kulde fastholder stædigt sit greb om verdenen. I løbet af natten, sniger nissen sig ind i kvindens drøm. Da dagen gryer, smelter han dog atter bort, men noget har ændret sig; foråret er kommet.

Filmens fortælling er en smuk, men tragisk kærlighedshistorie mellem et menneske og en sær, dybtliggende kraft i naturen. Fortællingen cirkler om naturens afgørende rolle i at forme vores liv og reflekterer over vores forgæves forsøg på at kontrollere den. Lyddesign og musik, der blev indspillet i huset på Thyholm af den mangeårige musikalske samarbejdspartner, komponisten og musikeren Sofie Birch, skaber en dragende, poetisk og engagerende oplevelse for publikum.

Kortfilmen ”Forår”, som er produceret af Martina Scarpellii og omkring animationsmiljøet i Viborg navnlig The Animation Workshop –VIA University College og Plastic Collective, havde dansk premiere på den prestigefyldte Odense International Film Festival, hvor den fik særlig omtale.

Sidebar