Kommende udstillinger

 

Peter Callesen. På dybt vand
14.10.2023 – 28.1.2024

Peter Callesen (f. 1967) har valgt papiret som sit primære materiale. Hans emnevalg er ofte eksistentialistisk, han arbejder med tilværelsens store temaer. Arrangeret i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Sophienholm.

Peter Callesen (f. 1967) har valgt papiret som sit primære materiale, og han skaber smukke og tankevækkende værker ud af dets hvide flade, fra det enkle A4-ark til monumentale værker i flere meters højde, klippet og formet af dette almene materiale. Men han bruger papiret til at skabe værker, der er alt andet end almene. Callesens emnevalg er ofte eksistentialistisk, han arbejder med tilværelsens store temaer: liv og død, identitet og selvværd, tvivl og tro. Fugle, blomster, engle eller hænder kan han klippe og forme i det hvide papir med en fingerfærdighed, der nærmest får japansk origami til at blegne ved siden af.

Udstillingen undersøger betydningen af at leve, der hvor land og vand mødes. Callesen billedliggør denne trussel i store installationer og små papirskulpturer, og han skaber en indgang til at diskutere de forandringer, vi alle oplever i naturen i disse år.

Udstillingen er tilrettelagt i samarbejde med Ribe Kunstmuseum og Sophienholm. Udstillingen vises i Ribe fra den 4. februar 2023, og i sommeren 2023 på Sophienholm.

Sidebar