Aktuelle udstillinger

På Skive Museum kan du opleve flere udstillinger. Vi udstiller både kunst og kulturhistorie. Besøg bla. museets Wunderkammer hvor du kan se millioner af år gamle forsteninger og fossiler, smykker og våben fra oldtiden, udstoppede dyr, historiske genstande samt både ældre og moderne kunstværker.

 

Sidebar

Øjeblikke – Dialoger over tid

Fra den 8. juni 2024 kan du opleve en stor retrospektiv udstilling med de nyeste malerier fra Bjarke Regn Svendsen i tæt sammenhæng med livsrejsen fra de tidligste tegninger, til han finder sin stil som nyrealist. Hans skarpe blik fascineres af det banale i hverdagen, såsom tilfældigt parkerede cykler, lukkemekanismer på en container m.v.

 

Skives 11 Stjerner

Fra den 23. april kan du opleve vores helt nye udstilling ‘Skives 11 stjerner’, som omhandler byens unikke rundkørsler. Vi har udstillet alle modellerne af rundkørslerne, så du kan nærstudere dem og blive klogere på deres placering og fortælling.

Hvem er vi? Hvem var vi? 

Udstillingen sætter fokus på noget af det, der var karakteristik for livet på Skiveegnen, og for de fællesskaber, der har bundet folk sammen både før og nu. Fællesskaber findes både på arbejdet og fritiden, til fest, igennem sygdom og rejser.

 

Wunderkammeret

I udstillingen kan man opleve millioner af år gamle forsteninger, smykker og våben fra oldtiden, udstoppede dyr, historiske genstande samt både ældre og moderne kunstværker. Nyt og gammelt –  placeret side om side, så de enkelte genstande taler sammen og dermed får nye uventede fortællinger frem.

Hans Smidth, Christen Dalsgaard og Emilie Demant Hatt

Skive Museum ejer fornemme samlinger af værker af Hans Smidth, Christen Dalsgaard og Emilie Demant Hatt. I udstillingen vises udvalgte værker fra midt 1800-tallet og frem til 1900-tallets begyndelse, suppleret med udvalgte dragter og genstande fra museets kulturhistoriske samling.

Gadespejlet

Hvordan var det at være barn i Skive omkring år 1900? I Gadespejlsbyen kan du besøge to familier fra forskellige sociale lag: den rige købmand og den fattige syerske. I børnemuseet kan du blandt andet handle i købmandsbutikken, lege i børneværelset hos købmanden og prøve tøj hos syersken.