Øjebliksbilleder i Skive – En fotokonkurrence på Skive Museum for både voksne og børn


Øjebliksbilleder i Skive

En fotokonkurrence på Skive Museum for både voksne og børn

Vind fotokonkurrencen og få dit øjebliks-fotografi malet af kunstner Bjarke Regn Svendsen – maleriet bliver dit!

Museum Salling inviterer til en fotokonkurrence i forbindelse med Skive Museums nye udstilling \”Øjeblikke – dialoger over Tid\”. Udstillingen viser værker af billedkunstneren Bjarke Regn Svendsen, der behandler STEDET som emne.

Bjarke Regn Svendsen finder sine motiver i den lille stationsby Tistrup, men hans værker kunne være malet i en hvilken som helst by. Motivernes nærhed og de almindelige ting og sager på malerierne kunne findes hvor som helst – i din egen by eller i dit gamle fotoalbum.

Hvad skal du/I gøre

Opgave: Tag Bjarke Regn Svendsens briller på og oplev Skive, som han ville have gjort det. Find steder og dit helt eget take på ’et øjebliksbillede i Skive’ med dit kamera eller mobiltelefon.

STED: Nedløbsrør, parkerede cykler, vejskilte, cisterner, husfacader, låse på containere og biler er alle yndede motiver på Regn Svendsens lærreder. Alt det trivielle, som vi blindt passerer hver dag, får plads på lærredet.

Lad din kameralinse fange de elementer i Skive, som du normalt ville overse. Læg din opmærksomhed på ting i byen, som du aldrig har lagt mærke til før. Spørg dig selv – kan de ligegyldige ting have en æstetisk værdi, der er stor nok til at blive gengivet som maleri?

Hvem kan deltage?

Der er to konkurrencer: Vi inviterer både børn (fra 6 til og med 14 år) og voksne (fra 15 år) til at deltage i konkurrencen.

Dommerjury

Billedkunstner: Bjarke Regn Svendsen

Byrådsmedlem og Museum Sallings bestyrelsesformand: Morten Enggaard

Kunsthistoriker: Majken Høgh Olesen

Billedskoleleder: Anja Høegh

Hvordan deltager jeg?

Du kan deltage i konkurrencen ved at sende ’dit fotografiske øjeblik’ som udprint pr. post til Skive Museum Havnegade 14, 7800 Skive. Skriv dit navn, alder og kontaktoplysninger på bagsiden og læg fotografiet i en lukket kuvert mærket: ”Øjebliksbilleder”.

Du er meget velkommen til også selv at aflevere dit foto hos os på museet i lukket kuvert mærket: ”Øjebliksbilleder”.

Du kan også sende dit værk digitalt til:  ojeblikke@museumsalling.dk

Emne: Øjeblikke fotokonkurrence.
Husk også her kontaktoplysninger og alder.

Vi ser frem til at opleve dine øjeblikke!

 

Konkurrencens vigtige datoer

Udstillingen ”Øjeblikke dialoger over tid” åbner i kulturugen den 8. juni kl. 15.00

Indlevering af foto senest tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 12.

Alle deltagere er inviteret til offentliggørelsen af vinderen på Skive Museum tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 16.00.

Du kan følge med i Bjarke Regn Svendsens maleproces fra oktober 2024 og frem til begyndelsen af januar på en skærm i udstillingen, Skive Museums instagramprofil og Facebookprofil.

Den 7. februar kl. 15.00 inviterer vi til udstillingsåbning med alle de indkomne fotos under titlen ”Øjebliksbilleder i Skive”. Alle øjebliks-fotografierne vil blive gemt i Skive Byarkiv, som et vidne på, hvordan man kunne opleve Skive By i 2024. Efter endt udstilling i marts 2025 kan vinderne få deres maleri med hjem.

Vi glæder os til at se jeres øjeblikke!

 

Rettigheder

Du kan kun deltage med fotografier, som du selv har rettigheder til. Ved deltagelse bekræfter du dette.

Skive Museum må offentliggøre dit fotografi som udstillingselement og vise det på hjemmeside og sociale medier uden omkostninger.

Hvis fotografiet gengiver en eller flere personer, er det fotografens ansvar, at personerne har givet accept til at fotoet kan vises i offentligheden.