Landskab i billeder og ord – Malerier af Henrik Scheel Andersen og digte af Knud Sørensen


Særudstilling på Skive Museum

Skive Museum 12. marts – 4. september 2022

Lørdag den 12.marts åbner en ny særudstilling på Skive Museum: Landskab i billeder og ord. Malerier af Henrik Scheel Andersen og digte af Knud Sørensen. De to – forfatteren og maleren – har tidligere arbejdet sammen omkring det at skildre landskabet omkring Limfjorden. For eksempel udgav de sammen i 2019 bogen Horisonter, hvor digte og malerier supplerer hinanden og bidrager på hver sin måde til de samme fortællinger, som kredser om temaer som vejret, lyset, farverne, stilheden – og ikke mindst opfattelsen af tid.

Henrik Scheel Andersen har altid været optaget af at male landskaber. Han voksede op i Nørre Nissum med Vesterhavet og Limfjorden som naboer. Landskabet ved Limfjorden og i Salling er stadig et vigtigt motiv. Hans landskaber indeholder ikke mange mennesker, men der er altid tegn, der viser, at mennesker har sat deres spor i naturen.

Knud Sørensen er en af landets store digtere, født i Hjørring men siden 1958 bosat på Mors, hvorfra hans fortællinger udgår. Han er især kendt for sine jordnære og nærværende beskrivelser af hverdagen og livet på landet langt væk fra de store byer. Han har skrevet romaner, noveller og biografiske erindringsbøger. Gennem hele livet har han også skrevet digte.

På udstillingen i Skive Museum kan man se, hvordan malerierne og digtene i fællesskab skaber nye fortællinger om vores forhold til det, vi normalt kalder naturen.

Udstillingen, som vises på 1. salen i museets tilbygning fra 2018, er skabt i anledning af, at Henrik Scheel Andersen fylder 60 år i 2022.

Udstillingen åbnes lørdag den 12. marts kl. 15.00. Knud Sørensen og Henrik Scheel Andersen vil være til stede.

Udstillingen er forlænget til 4.9.2022