Kæmpejulekalender om danske og udenlandske juletraditioner i lensmandsstuen på Gammel Skivehus


Kæmpejulekalender om danske og udenlandske juletraditioner i lensmandsstuen på Gammel Skivehus
Onsdage og torsdage kl. 13-16 i perioden 1. – 21. december

I december viser Skive Museum igen sin populære kæmpejulekalender.
I år er det dog i helt nye rammer, da kalenderen er flyttet til de hyggelige og stemningsfulde rammer i lensmandsstuen på Gammel Skivehus, hvor Skive Byarkiv netop har fået til huse.

Bag kalenderens låger gemmer sig en blanding af kendte og glemte – samt gamle og nye juletraditioner. Nogle af juletraditionerne går tilbage til middelalderen og har rødder i den kristne kirke. Andre traditioner stammer fra 1700- og 1800-tallet og bygger på overtro. Kalenderen gemmer også på udenlandske juletraditioner, som måske virker overraskende, underlige eller måske lige frem lidt ulækre.

Ved siden af den store julekalender står juletræet traditionen tro pyntet som i begyndelsen af 1900-tallet. Der er glaskugler og flitterguld, en jakobsstige fra træets top og ned til gulvet, fine trommer og trompeter, flettede hjerter og kræmmerhuse fyldt med kager og godter samt marcipangrise og polerede æbler i røde silkebånd.
Jo, i begyndelsen af 1900-tallet levede juletræet virkeligt op til, at ”først skal træet vises, siden skal det spises”.

Besøg julekalenderen og juletræet på Gammel Skivehus. Få styr på de forskellige juletraditioner og kom i den rette julestemning. Kalenderen kan ses onsdage og torsdage i december kl. 13.00-16.00 frem til d. 21. dec. hvilket er i Skive Byarkivs åbningstid